Kedves liberális barátaim!

Ez a cikk több mint 6 éves.

Beszélnünk kell egy-két dologról.

Elsőre nem tűnik úgy, hogy összefüggenek, pedig aki figyeli mi megy a világban — és esetleg a középiskolai szinten túl is olvasott történelmet — az érzi, hogy de.

Az egyik az Erő és Elszántság mozgalom újabb akciója, amelyben az itthoni szinthez képest is nyíltan tették ki az ablakba, hogy szándékuk a menekülttáborok felgyújtása, és a liberálisok (ide értve természetesen a baloldaliakat is) erőszakos eltiprása.

Eme akción szerencsére számottevő létszámú ember nem jelent meg, a sajtó viszont annál is inkább. Az ilyen kontent jól szolgál, lehet mutogatni a „buta nácikat”.

A másik, a HVG.hu Weiler Péter (világi gondolkodású művész és vállalkozó, legújabban a Puncs.hu elnevezésű e-bordélyház igazgatója) interjújának kritikája, ami végül a Kettős Mércén jelent meg.

Illetve nem is ezen sápadtam el, hanem a reakciók sorozatán, amit úgy általában a liberális oldal megmondóemberei megfogalmaztak.

Az egyik esetben tudvalevő az a gyakorlat, hogy a náci polgártársainkkal szemben erőszakosan fellépni bűn: helyette vitázni kell velük. Legutóbb Seres László állt bele abba, hogy aki felveszi velük a harcot, az maga is ugyanolyan rossz, mint ők. Mivel nálunk olyan erő nincs, ami adott esetben szétverne egy nyíltan fasiszta, emberölésre buzdító demonstrációt, így az ilyen jellegű védő cikkekre nincs szükség.

(Vitatkozni sem szoktak velük, vagy leírni, hogy ez vállalhatatlan, érdekes módon.)

A másik esetben pedig már az eredeti cikket is megkísérelték cenzúrázni, vitába pedig nem szálltak vele, mondván: érthetetlenül van megfogalmazva, vagy hogy a kritikát megfogalmazó emberek ideológiailag vállalhatatlanok, illetve hogy ez az egész nevetséges.

Kedves liberális barátaim!

Az úr jelen évében, a NER nevű szürrealista valóságshow hetedik évadjában a helyzet a következő: a világ sora olyan rossz, hogy ahhoz képest a hetvenes-nyolcvanas évek egész jónak tűnnek.

Feltételezhető, hogy ez a tendencia folytatódik, és a következő évtizedek alatt majd a kilencvenes és kétezres éveket fogjuk boldog békeidőkként emlegetni.

Ha nem lenne világos, hogy miért történik mindez — mert hát az a térkép, hogy az iskolázatlan prolik fasiszta bosszúra készülnek, azért nem egészen fedi a valóságot — akkor javaslom, hogy kezdjetek el megbirkózni az érthetetlen, nevetséges szövegekkel, még akkor is, ha a szerzőik ideológiailag vállalhatatlanok.

Amit ugyanis a liberalizmus legújabb gazdasági manifesztációja művel a világgal, az olyan fokú globális szintű egyenlőségeket teremtett, ami a jelenünkhöz vezetett.

S bár szép dolog a liberalizmus és a szabadság szeretete, nem szép dolog az, amikor a legerősebb liberális vezető adófizetői pénzen menti ki azokat a bankokat, amik jelen egyenlőtlenségekből degeszre keresték magukat. Nem szép dolog akkor sem, ha az emberjogi blabla mögött távoli földön, robotokkal vívott véres háború zajlik, amik aztán menekültek millióihoz vezetnek és vele az iszlamista terror előretöréséhez.

Magyarországon különös a helyzet: nálunk a jobboldal tudta galvanizálni azt a haragot, amit a szélesebb nyilvánosság érez a liberális gazdaságpolitikával szemben. A rasszista bunkó prolik nem voltak mindig rasszista bunkó prolik: azzá lettek téve, mert az öngyarmatosító liberális ideológiával szemben ez tűnt valós alternatívának (különösen, miután a magyar baloldalt is megszállta az ezt a gazdasági logikát követő komprádor Gyurcsány Ferenc és bandája személyében).

Kedves liberális barátaim!

Várható, hogy a nemzetközi- és a hazai helyzet tovább fokozódik. Lefordítva ez annyit tesz, hogy a liberalizmust jobbról és balról is egyre többen fogják támadni: mezei szinten pedig ez úgy fog jelentkezni, hogy egyre több ismerősötök, barátotok jön rá, hogy ő valójában konzervatív, és kezd majd támogatni mindenféle embertelenséget, dupla elektromos kerítéstől aligátoros vizesárokkal a határon, egészen addig, hogy neki oké a haláltábor, elvégre ő nem muszlim, meg azt is üzemeltetni csak egy munka.

Tudjuk, hogy így lesz, hisz ez egyszer már lement, és mostanra kétségtelen, hogy nem lesz „más”.

A folyamat fel fog gyorsulni — így én csak arra kérlek benneteket, hogy ha van bennetek emberség, akkor most szálljatok magatokba.

Hogy ha a történelem szétszedi újra a közepet, akkor tudjátok hova akartok állni. Ahol az érthetetlen szövegek (és szerzőik) vannak, vagy ahol azok, akik a kiirtásotokról fantáziálnak.