Színház az egész világ

Ez a cikk több mint 6 éves.

Színész benne minden politikus, a nép pedig a díszlet — ez Botka megbuktatásának az üzenete.

A búslakodás helyett pedig észre kell vegyük a kínálkozó lehetőséget, hogy valódi ellenzéket építsünk (a TGM által felvázolt PKO-t).

Tegnap már rengeteg elemzés született arról, hogy mi és miért is történt az elmúlt napokban, de annyi biztos, hogy az MSZP nem csak úgy néz ki, mint egy hulla, hanem úgy is bűzlik, mint egy hulla. Emellett pedig úgy viselkedik, mint egy kártékony zombi.

Jelenleg úgy néz ki, hogy a jövő évi parlamenti választásnak semmi tétje sem lesz. A parlament borítékolhatóan valahogy így fog kinézni, ha kellő számú ember elmegy szavazni:

  • Kormányon az Opportunizmusból Fasiszták
  • Legnagyobb ellenzéki párt: Az Őszintén De Pillanatnyilag Leplezetten Fasiszták
  • Kollaboránsok különböző színű nyakkendőkben
  • Szél Bernadett & Fekete Győr András dísznek.

Szép dolog. A demokratikus ellenzék képviselete másfél halvány őszinte hangra szorítkozik.

Ezekkel a pártokkal, ezekkel a politikusokkal és ezzel a választási rendszerrel erre futja.

Mit tehetnek tehát azok, akik úgy érzik, hogy a fenti felosztás nem hogy az érdekeiket nem fogja képviselni, hanem mindenki, aki ehhez asszisztál, az még a tisztelt választópolgárt hülyének is nézi?

Hát nem megy el szavazni. Sőt, még otthon tart magával még öt embert.

A logika egyszerű: ha a parlament nem képes a különböző társadalmi csoportok érdekeit egyeztetni és ütköztetni, akkor az nem parlament. Az díszlet, az álca.

Másrészt: ez bohózat. Ez már olyan szintű vicc, hogy az MKKP sem tud lassan mit kitalálni.

Marad akkor hát az érdekérvényesítésnek a hagyományos formája: a nép egyszer azért küzdött, hogy legyen választójoga. Most:

azért kell küzdenünk, hasonló eszközökkel, hogy legyen értelme a választójogunknak.

Lesz majd tüntetés, polgári engedetlenség, sztrájk, lakásmenet, épületfoglalás, szabotázs, blokád, egyszóval minden, ami a hagyományos, parlamenten kívüli nyomásgyakorlás eszköztárában szerepel.

Mindennek tetejében pedig hadd lássa az egész világ, hogy ami itt folyik, az komédia.

Hogy itt egy maffia elfoglalta az államot és gyűlöletes propagandával maga mellé állított épp elegendő embert, hogy az mindig garantálja a többséget, a többieket pedig megvette (és orosz mintára ugráltatja).

Ha pedig senki sem megy el szavazni — lévén úgy sincs tétje — akkor a Fidesz nyerhet négyötöddel, öthatoddal, hétheteddel: a választás annyira lesz komolyan vehető, mint a kormány konzultációi.

A nép emígyen pedig megüzeni, hogy mit is gondol erről az egészről.

Mégpedig azt, hogy elmentek ti mind a picsába!