A Kitörés túra és a Becsület Napja

Ez a cikk több mint 5 éves.

Idén a rendőrség nem engedélyezte, hogy a Becsület napját megtartsák a budai várban. Nyilvánvalóan ez semmi összefüggésben nem áll Orbán Viktor várba költözésével, aki nagyon ügyel a nemzetközi imidzsére – noha az előző években nyugodtan gyűlt itt össze Európa összes nácija, neonácija, újfasisztája annak apropóján, hogy most rajtuk a sor, hogy megvédjék Európát a globalista, genderista, liberálmarxista, stb. veszedelemtől, mint ahogy tették eleik: a nácik és a nyilasok, akik hősiesen védték Budapestet a bolsevizmustól az utolsó vérig (előídézve a világháború második legvéresebb ostromát Sztálingrád után).

Büszke hazafiak mind. Bár Szálasi már decemberben lelécelt, mivel Hitler parancsba adta, hogy „Budapest erőd” – s ahogy az eseményt reklámozzák a német területen, „Festung Budapest” kétségünk ne legyen, hogy ezek ugyanazok – amit az utolsó házig kell védeni, a népírtó nácik és a nyilasok kitartottak egész addig hősiesen ameddig… hát ameddig nem tudtak többé kitartani, és megpróbáltak olajra lépni.

A sztálinorgona kíséretében és az ellenük lázadozó lakosság ellenében, a vörös hadsereg körgyűrüjében ez egy katasztrofális vállalkozás volt. De nem szeretnék történelemórát tartani.

Lényegben a lényeg, hogy a kilencvenes évek óta a centrumból kiszorult neonáci- és újfasiszta mozgalom Kelet-Európát használja arra, hogy erejét összeszedje. Bár a Becsület Napját a maga nyíltsága miatt többször tiltották be, attól még megtalálták a maguk apropóját, ami alatt nyugodtan tobzódhatnak: ez pedig a Kitörés Emléktúra.

A Kitörés Túra, köszönhetően annak, hogy a különböző neonáci- és újfasiszta csoportok beették magukat a különböző természetvédő/hagyományőrző körökbe egy teljesen elfogadott dologgá vált. Elég csak ránézni a résztvevők listájára, ami az elmúlt tíz év teljesítőit rögzíti, és a nemzetközi neonáciktól kezdve a hazai német multi menedzserén át, volt- és jelenlegi jobbikosokon keresztül az ártatlan túrázók egyaránt feltűnnek. A túra mára része a különböző „nagy teljesítményes” sorozatok elfogadott programjának, amin csak meg van jelölve, hogy a „történelmi hűség kedvéért” úgynevezett „önkényuralmi jelképek” is feltűnhetnek. (ezen idézőjelek pedig nem tőlem származnak)

Az estét persze a „nemzeti rock” (fajvédők által kisajátított punk/rock) zenekarok rendezvénye zárja valami jól titkolt helyen, és hát összességében ha azt érzi az ember, hogy Budapesten február elsején mintha kicsit sok lenne a neonáci, akkor ez ezért van.

A mainstream média erről persze hallgat, mert Magyarországon az antifasiszta hagyomány minden formája kihalt valamikor a második világháború idején. Legutóbb Gyurcsány Ferenc és a hasonló formátumok próbálták megidézni politikai haszonszerzésből, de ezen túl nem kerül bele az események és a történések horizontjába, ami persze ellehetetleníti azt is, hogy bármi érdemi válasz szülessen ezen dolgok ellen.

A center taktikája eddig az volt, hogy ezeket a dolgokat ha nem engedik be, akkor majd kimúlnak maguktól. Én ajánlom az olvasónak a kitörés túra résztvevői számát és a „jobboldali populizmus” európai sikerének összevetését tíz éves viszonylatban ennek megítélésére.

Mindenesetre egy maréknyi anarchista/kommunista/autonomista már évek óta ágál ellenük, és idén is így teszünk. Erre pedig megkérjük minden barátunkat, hogy csatlakozzanak – és azokat is, akik nem szeretnének egy olyan jövőben élni, ahol ezek az arcok határozzák meg az életünket. Láthatóan nyerő szériában vannak, törjük le egy kicsit a kedvüket.

Másokat idézve:

A társadalom antifasiszta immunrendszerét a jobboldal legyengítette. A fasiszta ideológia részelemei fokozatosan váltak elfogadottá, ma már a kormányprogram része. A fasiszták nem nagyon tudnak rálicitálni a kormány idegenellenes uszítására. A Fidesz jobbra mindig is nyitott volt. Nemcsak ráülnek, de maguk szítják a rettegő nyárspolgári hullámot. Kelet-Európában rövid szakaszoktól eltekintve mindig csak autoriter módszerekkel lehetett működtetni a kapitalizmust. A neonácik lelkes kiszolgálói a diktatúraépítésnek. Nem csak az utcára vonuló maroknyi neonáci ellen tüntetünk, hanem a fasizálódó NER, és a fasizmussal a saját válságát kezelni óhajtó kapitalizmus ellen is.

A náci nosztalgiavonaton a totális vereség fantasztikus győzelemnek, az értelmetlen halál pokla dicsőséges mennybemenetelnek, az instrumentalizáltság végső foka az emberfeletti hős diadalának tűnik. A náci nosztalgiavonaton ücsörgő szerencsétlenek az eszme tisztaságában, egy faji alapon megreformált tőkés rend felsőbbrendűségében hisznek folyamatosan azt hazudva maguknak, hogy az interioritás kivételezettjei.

A NER vonatáról nézve a totális kizsákmányolás az életszínvonal tartós emelkedésének, a bérrabszolgalét sivársága a nyomor felett aratott győzelemnek, az alattvalók kiapadhatatlan seggnyalási kedve a hazafias honpolgárok végtelen lelkesültségének tűnik. A NER kizsákmányolói az SS egyenruháit Hugo Boss öltönyökre, az ártatlanokat kipufogófüstjükkel elgázosító teherautókat csilli-villi BMW-kre cserélték, miközben, az interioritás valódi kivételezettjeiként, ugyanazzal a cinikus, közönyös, náci vigyorral bámulnak a tőkés rend embertelenségének kiszolgáltatott alanyokra, ránk.

Ezért fogunk fölvonulni ellenük Február 9-én.  És szeretnénk, ha minél többen jönnétek ti is, nehogy azt higyjék, hogy fütyörészve övék lesz majd a világ.